başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Koridorda karşılaşmaya korktuğum biricik restocu..Aman karşısına önlüksüz çıkmayın
İskandinav ülkelerinde kapatılan biz de her gün bir yenisi açılan dhfler.Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
İskandinav ülkelerinde fakültelerin kapatılmasını neye bağlıyorsunuz?
Ya da bizde açılan fakülteler hakkındaki yorumlarınız nelerdir?
İlk olarak başımıza gelen olayları hem gülmek hemde varsa ders çıkarmak için anlayabileceğiniz bir baslik açtım. Ekleme yapanlara şimdiden teşekkürler.
Benim en çok güldüğüm olay akrilik ödevi yapmak için evde birkaç kişi uğraşırken likit kokusundan kafayı bulmamızdi. Bir ara likit koymadan akriligi karıştıran bir arkadaş vardı. Muflalarken o öyle olmaz ama iyicene köy deyince yanımızdaki anladikki pencereyi açmamız gerekiyormuş .
‘’Haydi kendinizi tanıtın’’ diyen hocalardan sonra 16262727 dakika bekleyip kütük bilgisi çıkartmak.
Nasıl oldu da günümüz teknolojisiyle ilgili bir başlık bulamadım şaşırdım doğrusu cadcam diyorum cadcam teknisyenleri diyorum smile design diyorum neler neler diyorum. Haydiin gelin fikir sunalım, tartışalım, vaka paylaşalım. Ayrılmaz bütünün parçaları olan porselencileri, diş hekimlerini, labaratuvarda model hazırlayan teknisyenleri, sayıp sayamadığım ayrılmaz ekibin hiçbir parçasını unutmuyorum herkes el sallasın. ❤️
Görüntüsü daha çok bir cımbızı andıran çoğunlukla taşıma için kullanılan el aleti.
Özellikle çocukların süt dişlerinde ilerlemiş çürük kavitelerinde , kanal tedavisi yerine uygulama yapılan , dişin kuron kısmında ki pulpa ve çürük dokusu çıkartarak, uygun olan tedavi edici dolgu maddeleriyle kapatılması işlemine denir.
temporamandibular rahatsızlıkları olan hastalarda kapanış bozukluklarıyla alakalı olan şikayetlerin tespitinde ve konservatif tedavisinde uygulanan, yapımında sert akriliğin tercih edildiği apereylerdir.
Eritrosit membrani üzerinde sodyum potasyum pompasının işlevinin bozulması sonucunda hücre içinde sodyumun birikmesi sonucunda eritrositin su çekip akabinde şişip patlaması durumu.
Türkiye’nin şahlanıp giden gidişatı ile daha da cazip gelen yurt dışında çalışma fikrini aklımdan çıkaramıyorum. Bu konuda varsa bilgisi veya deneyimi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Özellikle hangi üniversiteler denklik alabilmiş hangileri alamamış, Almanya’da hangi eyalette çalışmak ve yaşamak daha iyi, denklik sınavında neler soruluyor??
İçinde bulunan zor durumu en iyi şekilde idare edip hocaların ve hastaların beklentilerini üstün şekilde karşılamak suretiyle toplanan puanların o yıl, dönem ve stajki acınızı bir nebze azaltabilmesidir.
Tetik noktasının fırça, ölçü, parmak gibi çeşitli durumlarla aktive olması sonucu yaşanan olay
3. Sınıfa geçeceğim, tek başarısız dersim anatomi, sınıfta kalır mıyım?
Alttan alma imkanı var mı? Veya daha önce anatomiyi alttan alan oldu mu?
Küçük şehirde çok fazla dershane seçeneği olmayan biri olarak başvurduğum dershanedir. Ankara'da yüzyüze ders işlenmekte, eş zamanlı olarak da diğer şehirlerden herkes izleyip canlı soru sorabilmektedir. Fiyatları rakiplerine kıyasla daha uyguna gelebilmektedir. Yine de daha uygun fiyata denk gelmesi açısından üçüncü hatta ikinci sınıftan kayıt yaptırmanızı öneririm. Kitaplar ve dersler birbirine paralel gidiyor. 3. Sınıfta 4 derse erişim sağlayabiliyorsunuz, 4-5. Sınıflarda ise normal dus dershanesi şeklinde ilerliyor. YouTube'da demo derslerini görebilirsiniz.

Tustime'ın geçmişi olsa da Dustime yeni kurulan bir dershane denebilir. 2021 mart dus'u açıklandığı zaman başarı hakkında daha da fikir vereceğini düşünüyorum. Ciddi sayıda soruya net referans olduklarını paylaştılar. Şimdiye kadar almış olduğum 4 dersten de gayet memnun kaldığımı fikir vermesi açısından belirtmek isterim.

Eğer gerektiği zaman bilgisayarın başına oturup disiplini sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız bence zorlanmadan verim alabileceğiniz bir sistem.

(bkz:tustime)